Jag har blivit med kaniner!

Har alltid gillat dessa lurviga, mysiga djur men inte kommit på tanken att skaffa mig nån´ egen.

Det hela började med att vår dotter Beatrice började tjata om en egen kanin. Vi var till en djuraffär här i stan och såg där tankaniner. En ras jag aldrig sett förut men som ser ut så här:

CHAMPION Ytterstforsens Enter

Jag har alltid gilla färgkombinationen svart med tantecken så jag gillade vad jag såg. Även Beatrice blev förtjust i dem och vi tog reda på varifrån dessa kaniner kom. Då visade det sig att de kom från en kaninuppfödare bara några kilometer från oss så for vi dit för att titta på vad hon hade. Uppfödaren heter Therese Nordlund och driver Ytterstforsens Kaningård och hon föder upp dvärgvädurar, lejonhuvade, hermeliner, belgisk hare, tankaniner och vit lantkanin.

När vi fått titta oss omkring hade Beatrice och jag bestämt oss och i stället för att boka en kanin till henne blev det en åt oss var.

En tanfärgad dvärgvädurshane (den t.h.) f. 08-06-10 till Beatrice som hon döpt till Svante

och en viltgrå dvärgvädurshona f. 08-05-29 till mig som heter Silje.

När de blivit nog gamla fick vi hem dem och kunde börja mysa. Jättegoa och trevliga kaniner som vi är väldigt förtjusta i. Så förtjusta att jag beslutat att skaffa fler. For upp till Therese och tittade igen och blev förälskad i två tjejer, en svart manteltecknad f. 08-08-12 som jag tänkt döpa till Chakira

och en havannafärgad f. 08-08-29 som jag tänkt ska få heta Tarragona.

Chakira får jag hämta till helgen och Tarragona är leveransklar vecka 43.

Jag kommer att lägga ut fler bilder på mina "troll" på fotogalleri-sidan så att det inte bara finns bäbis-bilder

I och med att ja ska skaffa fler kaniner fick jag lov att söka på Blocket efter fler burar. Till de två första hade jag turen att få två äldre burar som sommarburar och sen köpte jag två nya på en djuraffär som vinterburar. Hittade en två-facks-bur i Umeå som verkade fin så det blir bara att sätta sig i bilen och fara ner och hämta den. Till sommaren hade jag tänkt att bygga mig nya burar. Håller som bäst på att göra en ritning på en 4-facksbur som jag ska göra en löstagbar vinterbonad del till så att jag inte behöver byta burar efter årstid. Jag ska lägga ut ritningarna så snart jag är klara med dem och ser att de fungerar. Jag kommer även att anpassa dem till att göras om till en 2-facksbur och kanske även till en 1-facksbur, vi får se.

Har även fått upp ögonen för de lejonhuvade kaninerna. Therese har några riktiga godingar som jag fallit för. Kommer nog att skaffa mig nån´ sån´ också så småningom. Titta på dessa kort så kanske ni förstår varför:

Sagornas Chili (Havanna hane)   Hallsjö´s Jack (chinchilla lejon hane)   Isfolkets Daijm    Solgläntans Star (svart lejon hona med havanna anlag)

Det finns även lejonhuvad dvärgvädur, ännu sötare med sina hängöron.


 

Hörröds Mint                                   Marilyn                                            Greta                                              Lyktans Yazz

Bilderna har jag lånat från Thereses hemsida, med hennes tillåtelse förståss.

Får jag drömma vill jag nog ha en havannafärgad lejonhuvad dvärgvädur eller en lejonhuvad japanfärgad gul/svart och drömma ska man ju alltid.
 
Fler bilder hittat du på fotogalleri.
 
Nu har jag hämtat hem mina ny kaniner: Chakira, Tarragona och en liten viltblå hermelinkille som vår son Alexander ska få ha som sin.
 

Uppdaterat 2008-10-21

Webmaster EW-design © EW-design 2008