2012-02-06

Efter en avelssäsong som mer eller mindre gått åt pipsvängen börjar det synas ljus i tunneln. Har helt varit utan lust att fortsätta med kaniner, men som sagt det är på väg uppåt.

Var ner till Norrköping i helgen på årets höjdpunkt - LU. Hade inga djur med ner som jag ställde ut, men några inköpta hermeliner från Urban och Rose-Marie Andersson fick representera Warghlyans. Och de gjorde de med den äran - 2 95-poängare blev det, en vit rödögd hane och en viltblå hona. Tack Urban och Rose-Marie för att jag får köpa så fina djur. Kom på 82:a och 111:e plats i klass A. Kanske inte lysande tänker många, men jag fick i alla fall gå upp och välja från prisbordet på ett LU. Så det så :)  Listan på alla djur finns på utställningssidan.

Köpte som sagt hem lite djur också från LU. 6 vita rödögda, 2 viltblå och en bourgogne hermelin + 5 bourgogne och en madagaskar dvärgvädur fanns det i lådorna. Ena bourgogneväduren + madagaskar har satinanlag så det ska bli spännande att se om det kan dyka upp några satiner där. Bilder finns på rassidorna.

Har så smått börjat planera inför årets avelssäsong och det lär bli några dvärgvädurskullar i viltgrått och bourgogne, förhoppningsvis även med nån viltröd i nån kull. Sen blir det viltgrå, vita rödögda och bourgogne på hermelin och sist men inte minst viltgult och japantecknat på holländare. Har några burar i garaget så det borde gå att para ganska snart skulle jag tro. Ska bli spännande.

Utställningssäsongen har ju som sagt också börjat och i planeringen finns Luleå och kanske även Rissna och Tierp i mars. En reg-utställning ska väl också hinnas med + Bergby förståss.

 

2011-05-29

Var i Bergby på utställning förra helgen. Fick 1x94p på en järngrå hermelinhane, 1x94,5 på en Lilla Havanahane och 2x95p på en viltgrå hermelinhane och en vit rödögd hermelinhona. Honan blev sedan 5:a i klass A, BIM och champion (på 3 raka utställningar).

Kullarna har utökats så sakteliga. Fick en holliskull på 10 japantecknade ungar som mamman tyvärr inte tog hand om så de dog. Mamman har också fått sluta sina dagar pga. detta, det var hon som hade 11 stycken för ett tag sen som hon inte heller tog hand om. En blandraskull har också sett dagens ljus, det var en Hollis och en Lilla Havana som tyckte att en burvägg inte ska få stå i vägen för kärlek och tog saken i egna tänder/tassar. Tyvärr var det honans första kull så hon viste inte riktigt hur det hela gick till så de är också borta nu. Två Lejonhuvade kullar har också fötts med 7 ungar totalt. Väntar några till framöver, dvärgvädur, hollis, lilla havana. tan och hermelin.

Har flyttat upp alla burar till huset nu, Fick tyvärr inte stanna kvar i stallet där jag hyrde för de har tänkt sälja. Ska göra i ordning en plats vid garaget att ställa burarna på och sätta upp ett skärmtak över. Skulle ju helst vara inomhus med åtminstone några burar inför vintern/våren men det kan inte hjälpas.

Har pga. flytten varit tvungen att gallra lite och det gör alltid lika ont i hjärtat att skicka bort djur, speciellt de som jag inte får sålda.

 

2011-05-01

Var på utställning i Älvsbyn i går. Hyfsade resultat med tanke på pälsarnas kvalitet. Som bäst 2x94 (dvv viltröd och hollis egern) och 1x94,5 (lilla havana).

Har även fått två nya kullar sen sist: hermelin - Elouise och Uther, 2 viltgrå/viltröda, (vet inte vad det blir ännu) och lilla havana - Tabaquera och Grapa, 6 st, en kull som jag inte tänkt men de hade gnagt sönder burväggen för att träffas :)

 

2011-04-11

Årets första levande kull har fötts. Det blev dvärgvädurar även detta år, Khiara (viltblå) parad med Troy (blå). Det blev 4 ungar varav 2 blå, 1 viltblå och 1 isabella. Bild på dem finn på kullsidan. Det har fötts två kullar tidigare men tyvärr har alla ungar dött - en holliskull med 11 japantecknad ungar som inte var nerbäddade ordentligt och blivit nerkylda, sen fick en viltgrå hermelinhona en mupp som också var död.

 

2011-04-03

Har varit på två utställningar sen sist. Eller rättare sagt - jag har varit på en och mina kaniner på två Jag var inte pigg när det var dags för Umeå-utställningnen så mina djur fick följa med Therese och Micke. Det blev inga storslagna resultat, men fyra 94p och en 94,5p blev det i alla fall. Blev 8:a i klass A och 3:a i klass B.

Förra helgen var det dags för Luleå. Med massor av fällningar blev det inte så bra poäng på flertalet djur. Höjdpunkten var min vita rödögda hermelin som fick 95,5p, blev BIM och 1:a i klass A. Förutom det blev det en 94p.

Skulle ha varit till Yttertavle i går på en reg-utställning men värken satte stop för det äventyret.

 

2011-01-18

Ja, nu har årets höjdpunkt gått av stapeln utan att jag fick vara med. Jag menar naturligtvis LU i Vänersborg och anledningen till att jag inte kunde vara där är en operation för tarmvred.

Som tur är har jag helt underbara vänner - Therese och Micke Lundgren och Ann och Amanda Wiklund - som ställde upp och tog med sig mina djur.

Det blev inga toppresultat på de djur jag ställde ut, men bland de inköpta fanns det en 94p, en 95p som ingick gruppen som blev 1:a i klass B och en 95,5p som dessutom blev bästa kanin av dvärgras. Jag fick med mig tre järngrå hermeliner, en viltgrå hermelin och två vita rödögda hermeliner. Det ska bli spännande att få ställa dessa nya djur själv framåt våren.

 

2011-01-18

Uppdateringarna på denna sida är jag väldigt dålig på att göra, som synes :(  Jag försöker i alla fall uppdatera de andra sidorna lite oftare och det finns nyheter på de flesta rassidor + utställningssidan.

I Skellefteå blev det 7 stycken 94-poängare och 3 stycken 94,5-poängare. Dessutom placerade sig en grupp viltgrå/järngrå hermelinhonor 3:a i klass B. De tre honorna är dessutom ur samma kull.

I Luleå blev det 4 stycken 94-poängare och 4 stycken 94,5-poängare. Att notera därifrån är att den viltblå dvärgvädurshanen Quincy fick sin 2:a 10-poängare på färg.

Nu väntar LU i Vänersborg den 11-13 februari. Jag har inte helt bestämt vilka djur som ska få följa med men det lutar åt att det blir 6 Lilla Havana i klass B och eventuellt några viltgrå hermeliner i klass B. Skulle även vilja ställa några Holländare eftersom den rasen har ett speciellt domarpris just på denna utställning, men jag får se.

Ska leverera några sålda djur på LU och ta hem några inköpta. Har bokat tre järngrå hermeliner och en viltgrå hermelin av Paula Frosth. Sen är väl risken att jag "hittar" nåt fler djur som får följa med hem. Så har det ju blivit förr :))

Efter LU så har vi vår vinterutställning i Umeå i början av mars, tyvärr samma datum som Jämtland har en utställning, men Umeå är ju betydligt närmare. Efter det är det tre utställningar samma datum i slutet av mars - Luleå, Östersund och Tierp. Det är lite trist att det blir krockar, vi har ju inte så många utställningar i den norra delen av vårt land. Jag tycker ändå att vi är duktiga på att resa men att klona sig och djuren är ju inte lätt.

Vi har även registrerat tre champions: Tanarna Tanya och Hugo + Lilla Havanan Pepita. Mina första champions! Inköpta alla tre, men lika roligt ändå.

Har satt ut en del djur till försäljning - vilka det är och pris finns på respektive rassida.

 

2010-11-14

Nu har jag varit på utställning i Fanbyn/Östersund. Åkte hem med två 95:or, en Lilla Havanahona och en järngrå Hermelinhona, bägge i B-klass. Tre 94,5:or blev det också på en Lilla Havanahane och en vit rödögd Hermelinhane i A-klass + en havanafärgad Holländsk Kanin i B-klass Det blev även tre 94:or - en viltgrå Dvärgvädurshona i A-klass och två viltgrå Hermelinhonor i B-klass. Alla utom Lilla Havanahanen och vita rödögda Hermelinen var egenuppfödda. Jag placerade mig 3:a och 4:a i klass B med en grupp viltgrå/järngrå Hermelinhonor + Lilla Havanahonan. Fullständiga resultat finns på utställningssidan.

Nästa utställning blir här hemma i stan om två veckor.

 

2010-10-31

Har varit på 2 utställningar sen sist - Tierp och Älvsbyn. I Tierp så blev bästa resultaten 94 poäng på havanan Pedro och tanen Hugo, 93,5 på hollisen Nelly och 93 på hollisen Paulus. I Älvsbyn blev det 3 stycken 95-poängare - havanan Tabaquera, viltblå dvärgväduren Quincy och vita rödögda hermelinen Adam. Dessutom blev det 94 poäng på havanorna Pedro (fy vad sista 95:an dröjer) och Tamanito, blå dvärgväduren Roy och madagaskarlejonet Ulva. Fullständiga resultat finns på utställningssidan.

 

2010-09-06

Nu var det ett tag sen jag skrev - igen.

Har fått några nya kullar och nya djur, kolla på kullsidan och bland raserna så der ni om det kommit nåt nytt.

Har även varit på 2 utställningar sen sist. Dala-Expo i Rommehed, Borlänge förra helgen. Inga storslagna resultat men en 9:e plats i klass A blev det i alla fall. Hade 4 djur av 9 anmälda med pga. fällning. Nu i helgen var det dags för vår utställning på Forslunda naturbruksgymnasium utanför Umeå. Fick lämna en hel del djur hemma även denna gång pga. fällning och även de som var med hade mer eller mindre bra pälsar. Fick i alla fall en 1:aplats i klass B och 1:a och 2:a plats i klass M. Fullständiga resultat finns på utställningssidan.

 

2010-07-14

Var ner till Västerås i helgen på bilträff och passade på att ta hem två dvärgvädurar - Tjorven som är manteltecknad bourgognehona och Lipton, en bourgognehane. Bägge två fick "arbeta" när de kom hem, Lipton flyttade in till Tamara och Tjorven till Baron. Får se vad det blir av detta.

 

2010-06-18

Nu har första omgången kullar levererats - dvärgvädurar i bourgogne och viltgrått och lejonhuvade i olika färger. Sen har jag sparat dvärgvädurar i viltgrått, viltrött och bourgogne + lejonhuvade i viltgult och bourgogne. Det ska bli spännande att få ställa ut dem i höst. Här hemma står nu dessutom en massa kullar på tillväxt. Det finns Dvärgvädurar i viltblått, blått, bourgogne och viltgrått/viltrött; Lejonhuvade i bourgogne och japantecknat gul-svart; Hermeliner i japantecknat i olika färger, bourgogne och viltgrått; Holländare i japantecknat, svart och havana; Lilla Havana. Sen väntar jag en del nya kullar också. Många ungar blir det....

Förutom att gulla med alla ungar i sommar så tar vi det lugnt tills det blir dags att dra igång utställningssäsongen igen. Jag har planerat in Dala-Expo sista helgen i augusti och vår egen utställning på Forslundagymnasiet i Umeå första helgen i september.

Sen ska jag även suga på "karamellen" att vara på pränt på 3 ställen i senaste kaninuppfödaren - på 14:e plats i listan över årets utställare - ny medlem i 96-klubben - på bild med min Lilla Havana från Bergbyutställningen. Jag ska passa på att njuta för vem vet om jag får uppleva det igen.

2010-05-30

Utställning i Mora i går. Placerade mig 4:a i klass A med en stam hermeliner viltgrå/järngrå, varav 2 var egenuppfödda. En av de viltgrå hanarna (Uther) fick 95 poäng. Fullständig resultatlista finns på utställningssidan.

2010-05-27

Har uppdaterat kullsidan med nya kullar och bilder.

2010-05-17

Var till Bergby på utställning i lördags. Har ännu inte hunnit fatta att det gick så bra. 96 poäng på Lilla Havanan Pepita , 1:a i klass A och BIS med henne + sedan 6:a i klass A med en stam hermeliner.

Resan startade däremot inte lika bra - vår bil pajade på bäg till utställningen på lördag morron. Med hjälp av vänliga medutställare tog vi oss till utställningen. Sedan blev vi skjutsade till Gävle där vi fick hyra en bil så att vi skulle ta oss hem också. Fick skicka djur med Eva och Ivonne som jag for till Umeå och hämtade hem på söndan.

Tusen tack alla som hjälpte till !!!

Har uppdaterat utställningsresultaten och lagt in lite nya bilder på rassidorna och kullsidan

2010-05-10

Var till Öjebyn på en reg. utställning i går. Var nöjd med resultaten. 1x90,5p (kanske inte så bra, men fullt godtagbart), 1x92p, 1x93p, 6x93,5p, 3x94p, 1x94,5p och 1x95p. 95poängaren gav dessutom en champion i tanen Tanya.

 

2010-03-26

Nu har årets första kullar fötts här hos oss. Ännu så länge är det 4 dvärgvädurskullar och 1 lejonhuvad kull men fler väntas. Kullsidan är uppdaterad med information och bilder.

Var till Yttertavle på en reg-utställning den 17/3. Hade 10 djur med mig och fick rätt bra poäng - 2x94p, 2x94,5p 0ch 1x95p. Största överraskningen var väl hollisen Maja, som nästan 3 år gammal och med 3 kullar fick 92,5p. 95-poängaren stod tanen Tanya för och nu har hon 1 kvar för championat. Hoppas, hoppas att det går vägen. Hela listan finns på utställningssidan.

Nu närmast väntar en reg-utställning i Öjebyn den 9/4, Bergby den 15/4 och som säsongsavslutning Mora den 29/4.

2010-03-14

Var på utställning i Fanbyn i går. Det gick riktigt bra - 95p på Pedro, 94,5p på Einar, Pepita, Tanya, Delphinium och Tilia. Pedro blev 1:a i klass B och jag fick en stam på viltgrå och järngrå hermeliner som placerade sig i klass A tillsammans med Einar, Pepita och Tanya. Resultaten finns på utställningssidan.

2010-03-07

Har så småningom börjat hämta mig efter äventyret på LU för två veckor sen, en upplevelse jag sent kommer att glömma.

Som de flesta vet så rasade halva taket in på tennishallen som LU hölls i. När vi kom dit på lördag morron var det svårt att tro att någon kanin skulle ha överlevt, men så var inte fallet. Enligt den senaste rapporten från KAF så är det ca 240 döda och 75 saknade kaniner av drygt 1600 anmälda djur, ca 1200 djur har hittats levande. Martina Haijlen har gjort en jättefin youtubefilm med egna kort som jag tycker att ni ska titta på: http://www.youtube.com/watch?v=x79se7cd0XE .

Vi var några från Norr och Västerbotten som stannade kvar tills på måndag kväll och hjälpte till med att identifiera upphittade djur. Det var skönt att kunna hjälpa till - känna att jag gjorde nåt bra. Det var en massa folk som hjälpte till från olika lokalföreningar och det fungerade jättebra. Jag vill skicka en eloge till räddningsmanskapet som gjorde ett jättejobb att så försiktigt som möjligt röja i massorna på ett så försiktigt sätt att de inte skadade de överlevande djuren som låg där under. De bar de upphittade kaninerna som barn till våra egna som bar in dem till oss i identifieringen. Ett stort tack ska också riktas till affärer och matställen som ställde upp med mat och dryck till både människor och djur.

Själv  hade jag inga egna djur med, men hade 6 inköpta varav jag fick 5 med mig hem, 1 järngrå hermelintjej, 1 viltgrå hermelinkille, 1 tan-blå hermelinkille, 1 japantecknad hollishane och 1 lilla havanahona. Min lilla järngrå hermelinhane (95p på utställningen) blev kvar under raset och hittades död på tisdagen.

LU-10 021.jpg (1745602 byte)LU-10 033.jpg (1675329 byte)

Han kom från Paula Frosth och jag har fått lov att köpa en ny när hon gör om kombinationen. 

Jag upplevde det inte som så hemskt när jag var där nere - är en sån person som kan hålla mig rätt "kall" för att sen reagera efteråt. Så tisdagen och onsdagen var hemska, speciellt när jag fick läsa på KAF:s hemsida att min sista hermelin var död. Sen har jag gått som i nån sorts dimma i flera dagar men mer värk än vanligt. Det är väl kroppens sätt att reagera skulle jag tro.

Så i går var det dags att fara på utställning igen. Denna gång på "hemmaplan" i Umeå, det är ju bara 14 mil så det är ju bara ett stenkast ; )

änslorna över att fara iväg var blandade, inte lika förväntansfull som vanligt. Trots mer eller mindre katastroftankar så gick dan bra. Min Lilla Havanahona som kom hem från LU fick 95 p och kvalificerade sig i och med det till champion. sen blev det 1 94,5p och några 94p. Fick 2 BIR och 1 BIR-2 och blev 2:a och 3:a i klass B + flera placeringar i klass A. Så det gick bra. Fullständiga resultat finns på utställningssidan.

2010-02-03

Hämtade hem hollisarna från Antje i lördags, fick en liten svart tjej - Ellie - i present. Tack Antje!

Ställde ut en massa kaniner i Öjebyn på söndan´. Fick 2 94-poängare - Tanya och Dora + 2 94,5-poängare - Wayne och Jasmine. Dora blev dessutom BIR bland holländarna, Wayne 3:a i B-klass och Jasmine 7:a i A-klass. Fullständig resultatlista finns på utställningssidan.

Har bokat en hermelinhona till - Frostnattens Dilba, viltgrå, som ska hem från LU + en championhane, holländaren Norrgårdens Einar, japantecknad gul-svart.

2010-01-12

Har bokat några nya holländare från Antje Knubbe - Nirs´Ors Oliver, Kantarellstigens Twixs, Norrgårdens Salli och Mångbyns Dora. Alla japantecknade gul-svarta

2010-01-04

Har bokat 3 hermeliner som ska hem från LU, 1 hona + 1 hane järngrå och en hane viltgrå. Har även bokat en Lilla Havanna, hane, till Alexander från Ivonne i Umeå. Han måste ju också få sig en utställningskanin. Får väl se om det blir nåt mer framöver

2009-11-29

Var på utställning här i Skellefteå i går - en 94-poängare som bäst och 92,5 som sämst. Det var hollisen Octavia som tog sin 3:e 94 i B-klass. Hon blev även bästa hollis igen. Resultaten finns på utställningssidan.

Köpte en ny viltgrå dvärgvädurshona, Fanny reg 95p, från Amanda på Dumlegårdens och en tanhona, utställd i går på 95p från Ove Karlsson och Marika Nilsson.

2009-11-16

Har lagt ut nya bilder på aktuella kullar + några dvärgvädurar och hermeliner. Fler nya bilder kommer senare.

2009-11-09

Fler utställningsresultat. Denna gång från Östersund nu i helgen som var. Fick 3 stycken 94-poängare: holländaren Octavia, hermelinerna Lilja och Nala.

Har satt ut två hermelinhanar till salu, Lurifax och Chang. Se mer på hermelinsidan. Det finns även några dvärgvädursungdjur och holländarungar kvar på sidan aktuella kullar.

2009-10-31

Var på utställning i Luleå i dag. Sämsta resultat var 92p, en del kaniner fäller ju fortfarande.  4 stycken fick 94p, 2 viltgrå dvärgvädurar - Douglas och Darleéne -, en havana holländare - Octavia - (de 3 av egen uppfödning) och en viltgrå hermelin - Jasmine. Fick avdrag /kommentarer på för dåligt klippta klor på en del kaniner - dessa kaniner ställdes och klipptes inför förra helgens utställning i Tierp, fattar inte hur de kunnat växa så mycket på en vecka. Ska väl erkänna att jag inte kollade dem så noga då jag trodde att de var ok. Köpte hem en viltgrå dvärgvädurshane, Nyhamns Leo, en kille med 2x95p.

2009-10-24

Var på utställning i Tierp i går. Sämsta resultat var 91p, hyfsat med tanke på att en del kaniner fortfarande fäller. Toppresultaten stod dvärgväduren Douglas och Holländaren Loppan för - Douglas fick 94,5 och Loppan 94. Köpte även hem 3 nya hermeliner; Brutus - tan svart, Pius - bourgogne och Olivia - tan egern. Fullständiga resultat finns på utställningssidan och uppgifter om kaninerna på hermelinsidan. (Ska även fota nykomlingarna).

2009-10-03

Det har blivit lite mer tillökningar i kaningården. Glänsa fick i förrgår 4 holländarbäbisar - 3 svarta (2 troligtvis godkänt tecknade och en feltecknad) och 1 japantecknad där jag inte kan uttala mig om teckningen ännu. I dag fick Akira 8 holländarbäbisar, alla japantecknade. Inte heller här kan jag säga så mycket om teckningen ännu.

 

2009-09-27

Det har blivit lite tillökningar i kaningården sen sist. Tjorven har fått 6 viltgråa ungar med Calvin, Lupin har fått 2 viltgrå ungar med Fifty och Azaleah har fått 1 viltgrå unge med Fifty. Tyvärr har vi också tappat några kaniner. Holländarhanen Isak och dvärgvädursungarna Hera och Hannah har dött.

Vi har även varit iväg på utställning. I går, lördag, var vi i Torsta utanför Östersund. Till höjdpunkterna på dagen hörde en 94p på tan-svarta hermelinhonan Nala och 94,5p på bourgognefärgade hermelinhonan Djakarta. Djakarta blev dessutom 2:a bästa kanin i klass B.

I dag, söndag, har vi varit på hemmaplan, i Ragvaldsträsk, och ställt ut. Guldkornet för i dag var Nala som fick 94,5p och blev 2:a bästa kanin i B-klass.

Tog även hem en viltgrå dvärgvädurshona från Ove Karlsson, Ayla ska hon få heta.

 

2009-08-29

Vi var på utställning i dag i Umeå på Forslunda naturbruksgymnasium. Resultaten blev blandade, men vi kom 2:a i klass M med en grupp på 3 bruna holländarungar efter Ellinor och Eddie. Bland de enskilda djuren var de väl mest glädjande att 3 av mina dvärgvädurar fick 93 poäng i klass B. Utförliga resultat finns på utställningssidan.

 

2009-08-27

Donna har fått ungar med Calvin. Det blev 5 st men en mupp. Misstänker att de kommer att bli viltgrå.

Har fått hem en svart-vit holländarhona från Majas kull. Hon har varit uthyrningskanin över sommaren och söker nu ett nytt hem. Hon är 4 månader och inte helt korrekt tecknad och säljs som kelkanin.

 

2009-08-19

Hämtade hem två nya dvärgvädurar, kullsystrar, från Thereze. En tan svart, Hannah, till Beatrice och en Otter blå, Hera, till mig. Har även bestämt att spara de två bra tecknade bruna holländarhonorna ur Ellinors kull. Antingen blir de kvar här hos oss eller så tar Thereze den ena. Ska även behålla en japantecknad hollishane ur Glänsas kull som kommer att bo här hos oss.

Har uppdaterat lite med nya foton.

 

 

2009-08-11

Nu var det var länge sedan jag skrev nått här igen, har opererat mig och inte haft ork att ta hand om min hemsida.....

Har haft lite otur med kullarna - Mette tog inte hand om sina så de dog, Lupins jättefina unge dog vid 5 veckors ålder och några honor verkar inte blivit dräktiga.

Har uppdaterat kullsidan med lite nya foton + bland rassidorna har också fått lite nya foton. Ska ut på fotodag här framöver så att det kommer fler nya bilder så småningom.

 

2009-07-23

Upptäckte att det var länge sedan jag skrev nått här.....

Det har kommit in några nya kaniner  - Hermelinerna Loveangels Cornelia, japan gul-svart och hennes dotter Igelbackens Chanel, bourgogne + Igelbackens Nala, tan svart har köpts in. Holländarebäbis har fötts - Akira fick en unge, tyvärr dålig i holländarteckningen. Dvärgväduren Feja fick en kull till med 6 bourgogner i. Hermelinerna Lilja fick 3 ungar och Mette fick 4.

 

 

2009-06-24

Både tråkiga och roliga nyheter i dag. Min lejonhuvade hona Yrsa dog i dag, hon har varit dålig några dagar med diarré och i dag orkade hon inte längre.  Det roliga var att Thea fick 4 ungar, Linnea fick 5 ungar, men där var det 4 muppar och Mieko fick 5 ungar. Har inte lyckats se färger på dem ännu, men så fort jag vet så kommer det på kullsidan.

2009-06-22

Var ner till Umeå och hämtade den japantecknade holländarhonan Celine.

 

2009-06-18

Lupin fick ungar - 3 st men 1 död mupp. Ellinor fick 5 ungar, alla bruna, 3 bra tecknande.

 

2009-06-16

Feja fick 5 ungar, bourgogne och bourgogne manteltecknade.

 

2009-06-14

Mette fick 2 ungar - bägge japantecknade, men en låg utanför boet, död.

 

2009-06-08

Bali fick 6 ungar - 3 viltblå och 3 viltblå manteltecknade.

Uppdaterat rassidorna och aktuella kullar.

 

2009-06-06

Var på utställning i Nordvik i dag. Resultatet finns på utställningssidan.

 

2009-05-17

Var på utställning i Bergby i lördags. Både roligt men även tråkigt. Lilja fick sin 3:e 94,5p (saknar en 95p för championatet). Det tråkiga var att jag bokat och fick två viltblå honor som tillsammans med min egen viltblå hane fick 00p pga. vita klor och en vit bottenfärg. Ska nu avveckla viltblå aveln på hermeliner - åtminstone tills vidare. 

Hade däremot bokat en jättesöt bourgognehermelinhona och en japantecknad lejonhuvad hona som jag fick levererade till utställningen. Köpte även en svart holländarhona och en viltgrå hermelinhona på utställningen. Hämtade även tillbaka en japantecknad och en svart holländarhona + en svart holländarhona med kull.

Hermelinerna, lejonet och holländarna finns på respektive rassida.

 

2009-05-13

Antoinette fick 4 ungar i går kväll. De är japantecknade med mer eller mindre vitt. Någon blir nog brokad.

 

2009-05-10

Var på utställning i går - Gabriel fick 92,5p och Lilja 95p - första 95:an för mig, det kändes jättekul. Hoppas på en 95:a till så blir hon champion.  Förutom den framgången fick jag hem två nyinköpta hermeliner, Sydney - viltgrå och Thea - viltröd.

 

2009-05-06

Yrsa fick 5 ungar, alla japantecknade

 

2009-05-05

Pytte fick 3 ungar och Tjorven fick 5 ungar i dag. Dessutom flyttade Fejas ungar hemifrån. Har uppdaterat kullsidan med lite nya bilder.

 

2009-05-01

Beatrice är ledsen i dag. Hennes Svante har fått fara till kaninhimlen. Han har haft ett bettfel som nu blivit så mycket problem med att hans tänder växt och blivit för långa. Hon ska få behålla en av Ellinors holländarungar, Beatha, i stället.

2009-04-25

När jag kom till kaninerna hade Lupin grävt fram sina ungar och de hade dött av avkylning.

2009-04-22

Bianca fick 1 unge och Lupin fick 3 ungar.

2009-04-22

Mieko fick 4 ungar.

2009-04-21

Stina fick 6 ungar, misstänker att de är viltgrå.

2009-04-17

Uppdaterat aktuella kullar med lite nya bilder, så även lagt in nya kaniner på hermelinsidan och lejonsidan.

2009-04-11

Fame fick två ungar i natt, båda japantecknade gul-svart.

2009-04-05

Var på reg.-utställning i går i Yttertavle. Tyvärr gick det inge´ bra, en massa avdrag för bl.a. gula tassar. Gissa on jag längtar tills det går att ta bort all halm, men det torde väl inte bli så många kalla dagar så det går nog att sluta halma nu. Då borde tassarna bli fina igen. Resultaten har jag lagt in på utställningssidan

2009-03-31

Ellinor, vår holländarhona, har fått ungar nu i kväll, 4 stycken.

2009-03-25

Har lagt in lite nya bilder på dvärgvädurssidan, hermelinsidan, holländarsidan, kullsidan och fotosidan.

2009-03-23

Nu är LU-helgen över. Trött men belåten är jag efter att ha upplevt mitt första LU. Massor med kaniner (nästan 1500) att titta på i olika raser, varav en hel del jag inte sett förut. Här uppe i norr är det inte lika många raser på utställningarna. Jag hade ju bokat en del kaniner innan LU som jag skulle få under helgen - två bourgognehermeliner, fyra japan gul-svarta hermeliner, en japan vit-svart hermelin, en viltgrå hermelin och två brun-vita holländare (tillsammans med Therese). Förutom dessa djur hittade jag en viltgrå hermelinhona, en tan-svart hermelinhane - åt min dotter - och en japan gul-svart holländare som jag köpte. Dessutom fick jag en bourgognefärgad dvärgvädurshona av uppfödaren till bl.a. Baron, Ewa-Lena Bäcker. Passade på att para henne med en viltgrå liten jättesnygg hane som Ewa-Lena köpt in innan vi for hem. Även holländarhonan och en av japanhermelinerna var parade innan utställningen och några av de andra nya satte jag ihop när jag kom hem. Så nu får vi se om det blir några bäbisar här framöver.

Ska lägga in en utförligare rapport om resan på en egen sida här framöver, bara jag får ihop lite fler bilder av mina reskamrater.

2009-03-18

Har bokat lite fler hermeliner som jag ska hämta på LU.  Två japaner, en vit-svart och en gul-svart, bägge honor och en, eventuellt två, bourgognefärgade honor och en hane. Sammanlagt är det nu 10 kaniner som är bokade och ska hämtas på LU.

Har tappat en av Fejas ungar, den låg utanför boet och hade hunnit bli för kall för att kunna räddas. Detta har hänt en gång till nu i morse men denna gång hann jag dit i tid så att den ungen verkar klara sig. Måste nog byta till en bolåda med högre kant så att ungarna inte kan följa med ut.

Har dessutom äntligen lyckats snickra ihop en 6-facksbur som jag ska ha till honor med ungar. Har gjort ritningen själv och sågat till alla bitar. Började sätta ihop den också men insåg att jag behövde hjälp (jag har inte snickrat så mycket). Ringde till Thereses Micke som var snäll och förbarmade sig över mitt projekt. Du får en guldstjärna i himmelen för detta Micke! Tack vare hans hjälp är nu buren färdig för att ta emot några av de kaniner som kommer hem efter helgen.

2009-03-15

Min lilla "morrhoppa", hermelinen Alicia dog i dag efter en förlossning.

2009-03-11

Nu har vår första kull fötts! I går kväll fick Feja 7 stycken levande ungar och nu, ett dygn senare ser alla ut att må bra.

2009-03-06

Har fått mitt uppfödarnummer L97.

2009-03-03

Har lagt in lite planerade parningar.

Hermelinhanen Frodo har fått sluta sina dagar - han har haft problem med rinnande ögon och vill inte bli bra. Dessutom har lejonhanen Jack fått flytta till Tarragona.

Har lämnat Alicia hos Therese för parning med hennes blå manteltecknade hane Ytterstforsens Torped.

Har bokat lite fler hermeliner som jag ska hämta på LU. Tre japantecknade gul/svarta, två honor och en hane som dessutom är manteltecknad.

2009-03-01

I lördags var jag och lämnade iväg två dvärgvädurar som jag sålt till Finland. Det var viltgrå honan Silje och vita blåögda hanen Frank.

I dag var vi på utställning i Skellefteå. Ställde fem kaniner och fick 92,5 - 93,5 på dem. Se mer på utställningssidan. Stambokförde också två kaniner. Passade dessutom på att köpa hem två hermelinhonor - en viltblå, Pytte och en blå, Donna. Bilder finns på hermelinsidan.

2009-02-25

Har bokat en viltgrå hermelinhona från Jättarnas, 95p, som jag ska hämta på Lu. Då får vi även hem några bruna holländare - en hona, Ellinor, och en hane, 94,5p. Med lite tur får vi även en annan hona med oss hem men det är inte klart ännu. Bilder på två av dem finns på rassidorna.

Har även blivit av med några kaniner - lejondvv Pavarotti ville inte lägga ner öronen så han är numera en kelkanin och dvv Tarragona visade sig vara en kille så han bor nu i ett stort stall där han har det bra.

2009-02-08

I går var vi iväg på utställning i Piteå. Resultaten finns på utställningssidan.

På utställningen passade jag på att ta hem en ny dvärgvädurshona, Savannens Bali, en jättesöt viltblå tjej.

I dag satte jag ihop Feja och Baron så får vi se om det blir bäbisar här framöver.

2009-02-06

Efter utställningen i Mora förra helgen kom det hem lite nya kaniner:

Mystiquas Red Baron - en bourgogne manteltecknad dvärgvädurshane,

En bourgogne manteltecknad lejondvärgvädurshona som inte fått nått namn än,

Sonadills Pavarotti - havannafärgad lejondvärgvädurshane som jag delar med Therese,

En japantecknad gul-svart lejondvärgvädurshane (ej döpt ännu) som jag också delar med Therese.

Bilder på dessa finns på respektive rassida.

2009-01-25

Lagt in en sida med raspresentationer.

2009-01-09

Har hämtat hem vår nya dvärgvädurshane, Smultrongårdens Franz. Han är viltblå manteltecknad.

2009-01-04

Just nu känns det jättetungt - vår lilla lejondvärgvädur, Polly dog nu i afton. Hon var bara 10 veckor.

Har p.g.a. detta gjort en ny sida för änglar.

2009-01-03

Har bokat en bourgogne, manteltecknad lejondvärgvädurshona som kommer hem efter Dvärgspecialen. Även en viltblå manteltecknad dvärgvädur är på ingående.

2008-12-23

Har bokat en bourgogne, manteltecknad dvärgvädurshane som "make" till Feja. Vill hålla mig inom färgen och manteltecknat är ju dessutom väldigt läckert.

Har även bokat en havannafärgad lejondvärgvädur tillsammans med Therese på Ytterstforsens Kaningård. Båda dessa killar kommer hem i samband med Dvärgspecialen i februari.

En annan ny kanin är den havannafärgade lejondvärgväduren Ytterstforsens Polly som kommer nu i julhelgen.

2008-12-07

Var på Västerbottens KAF´s utställning i Skellefteå i dag. Feja fick 94p. Övriga resultat - se utställningssidan.

Tog även hem två nya kaniner från utställningen: Loveangel´s Alicia, en japanfärgad hermelinhona och Solebos Frodo, en bourgogne manteltecknad hane. Dessutom lämnade jag iväg Belinda. Therese har en familj som vill ha en dvärgvädur och eftersom jag har Silje, Belindas kullsyster, passade det bra.

2008-12-05

Den lejonhuvade, japanfärgade hanen, Miyamoto, kom hem

2008-11-28

Det blev inga dvärgvädursungar - Feja gick tom. Trist men sant.

Har även uppdaterat min länksida + lagt in lite julkaniner på olika sidor

2008-11-18

Fick veta att jag får köpa en gul/svart japanfärgad lejonhona, Hallsjö´s Yrsa. Hon kommer hem efter helgen.

2008-11-16

Har lagt in bilder på Jack efter trimningen på gallerisidan + lite egna tecknade kaniner på rassidorna.

2008-11-14

Feja har fått fara till Therese - misstänker att hon är dräktig trots allt, har gått upp 1 hekto på en vecka trots att hon inte äter speciellt mycket. Vi får väl se efter den 26:e om det blivit nåt.

2008-11-12

Har lagt in bilder på de nya kaninerna + på fotosidan.

2008-11-09

Har tagit hem två nya kaniner från Thereze, en chinchillafärgad hane - Hallsjö´s Jack och en viltfärgad dvärgvädurshona - Ytterstforsens Belinda, som är kullsyster till min Silje.

2008-11-08

Har varit på vår första utställning här i Skellefteå. Ställde ut 3 kaniner: Eddie, vår holländare, som fick 91,5p; Frank, vår vita blåögda dvärgvädur, som fick 93p och Svante, tan-svart dvärgvädur, som tyvärr fick en 0:a p.g.a. felaktig öronställning - han har inte fattat att han är en vädur eller rättare sagt inte det ena örat

2008-10-27

Nu har min bourgognefärgade dvärgvädurshona kommit hem, tillsammans med en brun holländsk kanin vid namn Eddie.

2008-10-23

Har bokat en bourgognefärgad dvärgvädurshona, Hagabergs Feja, som kommer upp hit efter helgen. Förhoppningsvis är hon då parad med en bourgogne manteltecknad hane. Kanske detta får bli första kullen!

2008-10-21

Fick hem Ytterstforsens Beauty of the Beast "Frank", en vit, blåögd dvärgvädur.

2008-10-18

Hämtade hem Ytterstforsens Tarragona, havannafärgad dvärgvädur och Ytterstforsens Blueberry, viltblå hermelin.

2008-10-07

Hämtade hem Ytterstforsens Chakira, svart manteltecknad dvärgvädur.

2008-08-01

Hämtade hem våra första kaniner, Ytterstforsens Silje - viltgrå wienertecknad dvärgvädur. och Ytterstforsens Svante - svart/tan dvärgvädur.